Skip links

Emmi Vuorinen

TODEN JA FANTASIAN ASIALLA

Tamperelainen Emmi Vuorinen on monipuolinen kuvataiteilija, joka viime vuosina on keskittynyt taidegrafiikkaan

Ihminen ja luonto ovat läheinen aihe kuvataiteilija Emmi Vuoriselle. Monet löytävät tarinan hänen töistään. Teokset eivät kuitenkaan ole pelkkää satua eivätkä myöskään ohjelmallista valistusta. Vuorisen taide liikkuu todellisuuden ja fantasian rajapinnalla – alueella, joka kuvastaa haaveitamme ja unelmiamme.

Tampereella asuva Vuorinen on työskennellyt ammattitaiteilijana yli kymmenen vuoden ajan. Hänen teoksiaan on ollut esillä lukuisissa ryhmä- ja yhteisnäyttelyissä vuodesta 1989 lähtien. Yksityisnäyttelyitä hän on pitänyt vuodesta 1999 lähtien.

"Taiteen tekeminen merkitsee minulle lähes kaikkea elämään liittyvää. Se merkitsee itseni toteuttamista ja etsimistä, omien tunteiden selvittämistä, luomisen iloa

ja elämyksiä. Piirtäminen on ollut jo nuoruudesta lähtien ilmaisuväline ja lähtökohta, jolla voin parhaiten toteuttaa itseäni."

"Ihminen näyttelee tärkeää osaa kuvissani. Idea teokseen saattaa syntyä ympäristöstä tai tunnelmasta, mutta työ voi lähteä vaikkapa liikkeestä tai läikästä työhuoneen lattialla. Ikinä ei voi tietää, mitä alkuideasta aikanaan seuraa", Emmi Vuorinen sanoo.

Emmi Vuorinen piirtää herkällä kädellä. Taidegrafiikan tekemisessä hän käyttää useita eri tekniikoita. Käytetyin on perinteinen etsaus-akvatinta-pehmeäpohja sekä puupiirros. Toisinaan Vuorinen yhdistää näitä menetelmiä keskenään. Hän on opiskellut myös öljyvärimaalausta ja kuvanveistoa.

Teoksia