Skip links

Inari Krohn

Inari Krohn kutsuu taidegrafiikan teoksiaan vedoskollaaseiksi, joista syntyy jokaisella vedostuskerralla omanlainen ainutkertainen teos.

Lyhyesti

Inari Krohn on suomalainen taidegraafikko ja taidemaalari. Inari Krohn kutsuu taidegrafiikan teoksiaan vedoskollaaseiksi, joista syntyy jokaisella vedostuskerralla omanlainen ainutkertainen teos. Hän yhdistää toisiinsa vesiväripuupiirroksen ja viivasyövytyksen tekniikkaa, jonka lopputulos on usein akvarellimainen. Krohn valmistaa värit itse pigmenteistä, ja kunkin vedoksen värisävyt ovat yksilöllisiä. Hänen teoksissaan toistuvat erilaiset luontoaiheet, kuten puut, kukat, erilaiset kasvit, hyönteiset ja maisemat. Maisema aiheissa on japanilaisten puupiirrosten rauhaa ja harmoniaa.

Krohn on syntynyt vuonna 1945 Helsingissä ja hän opiskeli Suomen taideakatemiassa 1965 - 1969 sekä Ranskassa Aix-en-Provencessä 1971. Krohn toimi Kuvataideakatemian taidegrafiikan professorina 1995-1998. Krohn on kirjoittanut kaksi omaelämänkerrallista kirjaa v 2004 ”Muusa kirjahyllyssä” ja v 2006 ”Musta ja muut värit”.

Teoksia