Skip links

Päivi Somppi

Puut, koirat ja veneet vasten taustan auringon, kuun ja tähtien elävöittämää tuntematonta luovat kuviin elämänmakuista mystiikkaa.

Lyhyesti

Päivi Sompin teosten kuvasanoma on toisaalta yleistä ja ikiaikaista, toisaalta lähellä taiteilijan ja katsojan omaa arkipäivän ikonografiaa. Puut, koirat ja veneet vasten taustan auringon, kuun ja tähtien elävöittämää tuntematonta luovat kuviin elämänmakuista mystiikkaa. Tästä arvoituksellisuudesta syntyy lumous. (Anne Paldanius)

Teokseni ovat syväpainografiikkaa ja niissä käyttämäni tekniikat etsaus (viivasyövytys) ja akvatinta. Laattamateriaalini on kupari ja yhtä teosta varten valmistan kaksi painolaattaa. Jokaisessa teoksessa on käytetty kahta väriä, yhtä kummallekin laatalle. Valmiilta laatoilta vedostan sarjan samoilla väreillä samalle paperille tehtyjä taidegrafiikan vedoksia.

Olen syntynyt Vaasassa 1973. Valmistuin taidegraafikoksi Kankaanpään taidekoulusta joulukuussa 1996. Asun Virroilla yhdessä aviopuolisoni taidegraafikko Tuukka Peltosen ja kolmen lapsemme kanssa. Kotimme on Jäähdyspohjan kylän entinen kansakoulu jossa on tilat myös molempien taiteilijoiden työhuoneille. Perheeseen kuuluu myös kaksi basenji -rotuista koiraa.

Teoksia