Skip links

Ritvamarja Rantala

Haluan tuoda teoksissani esiin puupiirrosgrafiikan kauniin kuvakielen ja vedostusjäljen, mutta haluan myös rikkoa perinteisiä grafiikan menetelmiä ja tapoja.

Lyhyesti

Luonto ja ihminen osana luontoa - alati muuttuvassa vuorovaikutuksessa - kiehtoo minua. Olen kulkenut metsissä ennen kuin opin kävelemään. Luonnossa, läheisteni matkassa olen saanut oppia näkemään elämän pienet ja suuretkin ihmeet. Siksi kaiketi käsittelen teoksissani edelleen luonnon ihmeitä, arjen tapahtumia, elämän todellisuutta ja ihmisten välistä kanssakäymistä. Ajattelen, aina ei tarvitse huutaa. Kuuluksi voi tulla kuiskatenkin.


Työskentelen perinteisen, mutta rajoja rikkovan öljypuupiirrosgrafiikan menetelmin. Haluan tuoda teoksissani esiin puupiirrosgrafiikan kauniin kuvakielen ja vedostusjäljen, mutta haluan myös rikkoa perinteisiä grafiikan menetelmiä ja tapoja yhdistelemällä eri tekniikoita niin teoksissa kuin niiden esille asettamisessa. Asetan teokset mielelläni esiin kehystettyinä kokonaisuuksina, missä jokainen kuva toimii myös itsenäisenä teoksena. Tuon teoksiani esille myös erilaisille materiaaleille ja arkisillekin esineille pohjustettuina.


Kuvataiteilijana käytän useita eri tekniikoita, joista puupiirrosgrafiikka, maalaus ja keraaminen kuvanveisto ovat itselleni läheisimpiä. Olen toiminut kuvataiteen kentällä useassa eri roolissa ja toiminut pitkään myös kuvataidekasvattajan roolissa.

Teoksia