Skip links

Tampereen tehokkain kehystämö

Taideliike KUVA kehystää melkein mitä tahansa keksit kysyä.

Maalaukset - Grafiikan vedokset - Piirustukset - peilit - Julisteet - Kummilusikat

Taidekehystäjät ry:n jäsenyritys.

Taito

Tero Majara on tehnyt pitkän uran taidekehystäjänä vuodesta 2001 lähtien. Tero sanoo, että teoksen kehystämisessä vaikeinta ei ole itse kehystäminen. Haastavinta on löytää paras kehysvaihtoehto asiakkaan kanssa. Tässä vaiheessa punnitaan kehystäjän taito. Hyvä kehystäjä tekee uusia kehystysehdotuksia niin kauan, että mieluisin yhdistelmä varmasti löytyy. Paras lopputulos syntyy, kun molemmat ovat tyytyväisiä.

Tosiasia on, että kehystäminen on näkemyksen, maun, vaiston ja tunteen asia.

Kehyksellä on lukuisia tehtäviä riippuen siitä, mistä näkökulmasta asiaa tarkastellaan. Puhtaasti teknisessä mielessä kehys rajaa maalatun pinnan, erottaa sen taustastaan, mutta samalla yhdistää sen ympäristöönsä ja suojaa teosta.

Teoksen ja kehyksen välillä tulee vallita harmonia ja juuri tässä piilee kehyksen ja kehysvalinnan suurin haaste. Miten tuo harmonia saavutetaan? Sopimaton kehys saattaa ”tuhota” hyvänkin teoksen, mutta toisaalta hyvällä kehystyksellä voidaan kohentaa paljonkin keskinkertaista työtä.

Kehyksen täytyy muodostaa kokonaisuus teoksen kanssa. Useimmat työt ovat valmiita vasta kehystettynä. Laadukkaan teoksen kehystäminen on aina vaativa tehtävä. Kehystäjän olisi pyrittävä sisäistämään teoksen ominaisuudet ja saatava ne korostettuina esille pitäen silmällä kokonaisuutta. Kehyksestä saa helposti komean ja koristeellisen, mutta korostaako se taideteosta vai hävittääkö sen? Se onkin sitten eri juttu.

Nopeus

KUVAsta saat täyden kehystyspalvelun kilpailukykyisellä hinnalla. Kehystämömme palvelee sinua ammattitaitoisesti ja nopeasti. Parhaassa tapauksessa saat kehystetyn työn mukaasi jo saman päivän aikana. Löydät meiltä satoja erilaisia kehysmalleja.​